Lista de sas carreras de s'Alighera

Dae Wikipedia, s'entziclopedia lìbera.
Jump to navigation Jump to search
Custu artìculu est iscritu cun sa grafia Flag of Sardinia, Italy.svgLimba Sarda ComunaFlag of Sardinia, Italy.svg. Abbàida sas àteras bariedades gràficas:

campidanesu · logudoresu · nugoresu

Indicatzione de sos topònimos in su tzentru istòricu

Sas peculiaridades culturales de S'Alighera, ant batidu a s'impreu de topònimos bilìngues pro s'identificatzione de sos caminos. Pro custa resone, in paris cun su nùmene in italianu, in sas carreras de sa tzitade s'agatant medas cartellos e targas in ue est indicadu su topònimu in catalanu, in sa variante aligheresa. In su tzentru istòricu sos nùmenes in catalanu sunt cussos antigos de sa traditzione aligheresa, chi in medas casos non tenent nudda in comune cun su corrispetivu italianu; difatis carchi caminu chi in italianu tenent unu nùmene ùnicu, in su catalanu de S'Alighera tenet nùmenes diferentes in cantzos diferentes.


Turre de Santu Giagu
Cuntenutu
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Fertilia S.M. La Palma

A[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
gùturu Adami Carreró del Porxo Tzentru istòricu
carrera Aggius Pietraia
carrera Mons. Antoni Alcover Istàdiu
carrera Ales Lidu
carrera Francesco Alziator Nùcleu Santu Micheli
carrera Amalfi Pietraia
carrera Amsicora Pivarada
carrera Antonio Andreoni Sant'Agostinu
carrera Giovanni Maria Angioy Santu Giuvanne
carrera Eleonora d'Arborea Purtu
carrera Padre Raffaele Arduino Carreró de la Insinuació
Carrer de les Postes Velles
Carrer de Pa i Aigua
Carrer de Farina
Carreró de Gillo
Tzentru Istòricu
carrera Gabriel Arquimbao Passionisti
carrera Asfodelo Pivarada
carrera Domenico Alberto Azuni Pietraia

B[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera delle Baleari Carrer de les Balears Lidu/Pietraia
largu Agostino Ballero Sant'Agostinu
carrera Banyoles Las Tronas
carrera Barbagia Pivarada
carrera Barceloneta Tzentru Istòricu
carrera Barxa Sant'Anna
carrera Massimiliano Barraccu Carrabuffas
carrera Enrico Berlinguer Passionisti
carrera Gian Lorenzo Bernini Istàdiu
gùturu Bertolotti Carrer dels Hebreus Tzentru Istòricu
carrera Brigata Sassari Càrtzere
carrera Fortunato Busonera Taulera
gùturu Carlo Buragna Carrer de Giorgi Piu Tzentru Istòricu
carrerale Tore Burruni Maria Pia

C[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Cagliari Carrer Càller Tzentru de sa tzitade
carrera Calabria Maria Pia
carrera Cala Llonga Carrabuffas
carrera Fratelli Canelles Commissariadu nou
carrera Luigi Canepa Mercede
carrera Mons. Paolo Cappai Sant'Agostinu
carrera Caprera Maria Pia
carrera Caravaggio Istàdiu
carrera Carbia Calabona
carrera Carbonia Pietraia
carrera Giosuè Carducci Mercede
carrera Carlo Alberto Carrer de les Escoles
Carrer Major
Tzentru Istòricu
carrera Carloforte Pietraia (Istatzione ferroviària)
carrera Carrabuffas Carrabuffas
pratza Maria Carta Lidu
carrera Pau Casals Carrer Pau Casals Taulera
carrera Castelsardo Pietraia (Istatzione ferroviària)
carrera Catalogna Carrer de Catalunya Càrtzere
banchina Gen. Rafael Catardi Purtu
gùturu Cavanna Rosàriu
carrera Cavour Carrer del Carmen Tzentru istòricu
carrera Benvenuto Cellini Istàdiu
carrera Fratelli Cervi Lidu
carrera Michele Chessa Carrer Miquel Chessa Carmine
carrera Fidel Cilliano Carmine
carrera Cipro Lidu
pratza Civica Plaça de l'Arsenal
Plaça del Pou Vell
Plaça Civica
Tzentru istòricu
bastiones Cristoforo Colombo Tzentru istòricu
carrera Columbano Carrer de la Carnisseria Nova
Carrer del Mercat
Tzentru istòricu
carrera Coros Sant'Anna
carrera Corsica Maria Pia
carrera Enrico Costa Pietraia
largu Nunzio Costantino Sant'Agostinu
carrera Ramon Cravellet Carrer Ramon Clavellet Istàdiu/Sant'Agostinu
carrera Creta Pietraia
carrera Benedetto Croce Las Tronas

D[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Antonio Dalerci Passionisti
carrera marina Dante Alighieri Tzentru de sa tzitade/Las Tronas
carrera Leonardo Da Vinci Carrabuffas
carrera Giuseppe De Biase Cunetta
carrera Antonio De Curtis Istàdiu
carrera Alcide De Gasperi Cunetta/Passionisti
carrera Giovanni De Giorgio Santu Giuvanne/Lido
carrera Grazia Deledda Sant'Agostinu
carrera Rina De Liguoro Mercede
carrera Giuseppe Delitala Carrer del Forn Tzentru istòricu
carrera Bernardo De Muro Cunetta
carrera Enrico De Nicola Las Tronas
carrera V.B. Dessanay Nùcleu Santu Micheli
carrera Salvatore Diez Pivarada
carrera Giuseppe Di Vittorio Carrabuffas
banchina Dogana Purtu
largu Don Bosco Pivarada
carrera Don Domenico Augusto Deroma Les Premses
Devallada de Ritxo
Tzentru Istòricu
carrera Don Carlo Gnocchi Ispidale Tzivile
carrera Don Giovanni Minzoni Pietraia
carrera Don Luigi Sturzo Mercede/Sant'Agostinu
carrera Carmen Dore Sant'Agostinu
carrera Doria Carrer d'Empleralda Tzentru istòricu
pratza Duomo Plaça de Santa Maria
Carrer del Rosari
Tzentru istòricu

E[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Thomas Edison Istatzione ferroviària
carrera Luigi Einaudi Commissariadu nou
carrera Eivissa Lidu
carrera Pierino Enrico Sant'Agostinu
largu Antonio Era Sant'Agostinu
carrera Emilia Maria Pia
carrera Salvador Espriu Taulera
carrerale Europa Maria Pia

F[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Pompeu Fabra Taulera
carrera Enrico Fermi Istatzione ferroviària
carrera Gilbert Ferret Encolumins
Devallada de Don Pinna
Carrer de la Batxellera
Carrer de Montanel·li
Carrer de Gilbert Ferret
Devallada del Quartel
Tzentru istòricu
carrera Alexander Fleming Ispidale Tzivile/Taulera
carrera Ugo Foscolo Mercede
carrera Foradada Carrabuffas
gùturu Formentera Lidu
carrera Giuseppe Frank Commissariadu nou

G[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Galileo Galilei Pietraia
carrera Gallura Pivarada
banchina Giuseppe Garibaldi Purtu
carrera Giuseppe Garibaldi Tzentru de sa tzitade/Purtu
carrera Antoni Gaudí Carrer Antoni Gaudì Taulera
carrera Genova Tzentru de sa tzitade/Mercadu tzìvicu
carrera Vittorio Giglio Carmine
pratza Ginnasio Plaça de Sant Miquel Tzentru istòricu
carrera Vincenzo Gioberti Carrer en Canonges Tzentru istòricu
carrera Giovanni Giolitti Sant'Agostinu
carrerale Giovanni XXIII Mercede
carrera Girona Càrtzere
carrera Goceano Pivarada
carrera Antonio Gramsci Mercede
carrera Achille Grandi Cunetta
carrera P. E. Guarnerio Sant'Agostinu
largu Matteo Giulio Guillot Sant'Agostinu
carrera Guixera Cunetta/Carrabuffas

H[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Perunu topònimu incumentzat cun custa lìtera

I[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Iglesias Pietraia
carrera Il Carmine Carmine

J[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Josto Santu Giuvanne

K[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Fratelli Kennedy Mercede/Commissariadu nou
carrera Padre Massimiliano Kolbe Mercede

L[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Simon Laccu Tzentru Istòricu
carrera La Maddalena Pietraia
carrera Antonio La Marmora Tzentru de sa tzitade
carrera Lazzaretto Carrer del Latzareto Tzentru Istòricu
carrera Giacomo Leopardi Mercede
carrera Lidu Lidu
carrera Liguria Maria Pia
carrera Franz Liszt Parco Hemmerle
carrera Antonio Lo Frasso Mercede/Tzentru de sa tzitade
molo Antonio Lo Frasso Purtu
carrera Logudoro Pivarada
carrera Luigi IX (giai via Don Minzoni) Ispidale tzivile
carrera Emilio Lussu Nùcleu Santu Micheli

M[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Sebastiano Macciotta Rosàriu
carrera Ambrogio Machin Carrer en Domènec
Carreró de Sant Francesc
Tzentru istòricu
bastiones della Maddalena Tzentru istòricu
bastiones Ferdinando Magellano Tzentru istòricu
carrera Maiorca Carreró del Rosari
Carrer de Mallorca
Carrer de les Contxes Velles
Tzentru istòricu
carrera Malta Pietraia/Lido
carrera Mauro Manca Cunetta
carrera Giuseppe Manno Carrer de Manno Tzentru istòricu
carrera Alessandro Manzoni Mercede
carrera Guglielmo Marconi Mercede/Sant'Agostinu/Carrabuffas
gùturu Guglielmo Marconi Carrabuffas
bastiones Marco Polo Tzentru istòricu
carrera Antonio Marongiu Mercede
carrera Enrico Mattei Mercede
carrera Giacomo Matteotti Mercede/Cunetta
carrera Giuseppe Mazzini Tzentru de sa tzitade
pratza della Mercede Mercede
carrera Michelangelo Istàdiu
banchina Amm. Domenico Millelire Purtu
carrera della Minerva Carrer del Pou Vell Tzentru istòricu
gùturu Minorca Carrer de l'Hort del Mas Tzentru istòricu
pratza Mirador de Balaguer Plaça Balaguer Las Tronas/Calabona
carrera Joan Miró Taulera
carrera della Misericordia Carrer de la Misericòrdia Tzentru istòricu
pratza del Molo Tzentru istòricu
carrera Monte d'Olla Carrabuffas
carrera Montserrat Sant'Anna/Calabona
carrera Rodolfo Morandi Mercede
carrerale Antonio Simon Mossa Carrer Antoni Simon Mossa Taulera
carrera Wolfgang Amadeus Mozart Parco Hemmerle
pratza Municipio Plaça del Municipi
Plaça del Mercat
Tzentru istòricu

N[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Napoli Pietraia
carrera delle Nazioni Unite Mercede
carrera Nulauro Calabona
carrera Nuoro Mercede

O[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Oristano Pietraia
carrera degli Orti Santu Giuvanne/Pietraia
carrera Ospedale Carrer de les Monges Tzentru Istòricu

P[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
pratzale della Pace Plaça de la Pau Purtu
carrera Antonio Pacinotti Istatzione ferroviària
carrera Niccolò Paganini Parco Hemmerle
carrera Giovanni Pais Santu Giuvanne/Lido
carrera Joan Palomba Mercede
carrera Giuseppe Palomba (giai via Palomba trav. A) Mercede
carrera Pantelleria Lidu
carrera Pasquale Paoli Pietraia
carrera Giovanni Pascoli Mercede
carrera Verdina Pensé Valverde
gùturu Peretti Carrer de la Palla Tzentru istòricu
carrera Perpignan Carrer de Perpinyà Las Tronas
carrera Sandro Pertini Parco Hemmerle
carrera Francesco Petrarca Mercede
banchina Amm. Giuseppe Pezzi Purtu
bastiones Antonio Pigafetta Tzentru istòricu
pratza Pino Piras Plaça Pino Piras Mercadu Tzìvicu/Tzentru istòricu
carrera Pisa Pietraia
carrera Planargia Pivarada
carrera Ennio Porrino Mercede/Sant'Agostinu
pratza Porta Terra Plaça del Portal Tzentru istòricu
carrera Porto Torres Pietraia
carrerale I Maggio Maria Pia
carrera Principe Umberto Carrer de Bonaire
Carrer del Bisbe
Carrer de Calassants
Carreró de Ritxo
Tzentru istòricu
carrera Giacomo Puccini Mercede
carrera J. A. Putranch Commissariadu nou

Q[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera IV novembre Tzentru de sa tzitade

R[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrerale della Resistenza Nùcleu Santu Micheli/Calabona
carrera Fondazione Rockfeller Mercede
carrera Roma Carrer de l'Hospital
Carrer del Seminari Vell
Carrer de la Merced
Carrer de Mont Lleó
Tzentru istòricu
carrera Fratelli Rosselli Cunetta
carrera Ernesto Rossi Cunetta
carrera Gioachino Rossini Mercede
carrera Angelo Roth Mercede
carrera Ruota Carrer de la Roda Tzentru istòricu

S[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
banchina Sanità Purtu
carrera Sant'Agostino Mercede/Sant'Agostinu
carrera Sant'Anna Sant'Anna
carrera Santa Barbara Carrer de Santa Bàrbara
Lo Fossal
Carrer de Santa Creu
Tzentru istòricu
pratza Santa Croce Placeta de Santa Creu Tzentru istòricu
carrera Sant'Erasmo Carrer de Sant Elmo Tzentru istòricu
carrera San Josemaría Escrivá Carrer de San Josemaría Escrivá Calabona
largu San Francesco Tzentru Istòricu
carrera Sant'Imbenia Calabona
largu Santi Angeli Càrtzere
pratza Antonio Sanna Plaça Antoni Sanna Tzentru Istòricu
carrera Carmine Sannino Carrer del Mirador
Carrer de la Vista
Tzentru istòricu
carrera Raffaello Sanzio Istàdiu
carrerale Sardegna Pietraia
carrera Rafael Sari Carmine
carrera Sassari Carrer Sàsser Tzentru de sa tzitade
carrera Sebastiano Satta Sant'Agostinu/Pivarada
carrera Pasqual Scanu Carmine
gùturu Serra Carrer de Calabragues
Carrer de l'Arsenal
Tzentru istòricu
carrera Sicilia Maria Pia
carrera Simon Carrer de les Argioles Tzentru istòricu
carrera Giovanni Spano Purtu
carrera Spargi Pietraia
largu dello Sperone Pietraia
pratza Vincenzo Sulis Tzentru istòricu/Tzentru de sa tzitade

T[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Tabarca Pietraia
iscalu Tarantiello Purtu
carrera Tarragona Carrer de Tarragona Mercede
pratza del Teatro Plaça del Teatre
Plaça del Bisbe
Tzentru istòricu
gùturu del Teatro Carrer del Tatre
Muntada del Teatre
Tzentru istòricu
carrera Tiziano Pietraia
carrera E. Toda Commissariadu nou
carrera Palmiro Togliatti Sant'Agostinu
carrera Evangelista Torricelli Istatzione ferroviària
carrera Toscana Maria Pia
carrera Txu Terrat Commissariadu nou

U[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Umbria Maria Pia

V[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera marina Valencia Las Tronas/Calabona
carrera Valverde Valverde
carrera Ezio Vanoni Commissariadu nou
carrera Venezia Pietraia
carrera XX Settembre Tzentru de sa tzitade
carrera XXIV Maggio Purtu
carrera Giuseppe Verdi Mercede
carrera Vilafranca del Penedès Sant'Anna/Calabona
carrera Villanova Pietraia
carrera Villanova Monteleone (giai viale Giovanni XXIII) Parco Hemmerle
carrera Vittorio Emanuele II Tzentru de sa tzitade/stadio/Carmine
carrera Vittorio Veneto Càrtzere/Sant'Agostinu
carrera Antonio Vivaldi Parco Hemmerle
carrera Alessandro Volta Istatzione ferroviària

W[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Perunu topònimu incumentzat cun custa lìtera

X[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Perunu topònimu incumentzat cun custa lìtera

Y[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Perunu topònimu incumentzat cun custa lìtera

Z[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu italianu Topònimu/os catalanu/os Bighinadu/Zona
carrera Zaccaria Carreró del Carmen Tzentru istòricu

Fertìlia[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu
carrera Cherso
carrera Dalmazia
carrera Fiume
carrera Istria
carrera Martiri delle Foibe
carrera Orsera
carrera Parenzo
carrera Pola
carrera marina Rovigno
pratza San Marco
carrera Trieste
pratza Venezia Giulia
carrera Zara

Santa Maria La Palma[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

Casta de caminu Topònimu
pratza Olbia

Bibliografia[modìfica | modìfica su còdighe de orìgine]

CARIA, Rafael: Toponomastica algherese, Introduzione allo studio dei nomi di luogo della città, del territorio e delle coste di Alghero. EDES - Editrice Democratica Sarda, Tàtari, 1993.